Barça verliest thuis van Juventus

25 augustus 2005, 11:31

FC Barcelona en Juventus hebben een volgepakt Camp Nou getrakteerd op een heerlijke voetbalwedstrijd. In de Catalaanse hoofdstad streden beide ploegen om de Trofeo Joan Gamper en het was Juventus dat na strafschoppen uiteindelijk aan het langste eind trok. Bij Barcelona speelde Mark van Bommel een uitstekende wedstrijd.

De grote uitblinker van het duel was Lionel Messi. De Argentijn startte in de basisopstelling van de Catalanen en maakte zijn uitverkiezing meer dan waar. De Italiaanse defensie kreeg geen vat op de nieuwe Argentijnse vedette, die met een wonderschone pass aan de basis stond van het eerste doelpunt van de Catalanen. Messi zette Iniesta vrij voor doelman Abbiata, waarna de Spanjaard beheerst scoorde. Dit betekende de gelijkmaker, want Juventus stond op dat moment al met 0-1 voor.

In de tweede helft leek Giovanni van Bronckhorst met een fantastische knal de zege voor Barcelona veilig te stellen, maar David Trezeguet maakte in de slotfase vanaf de strafschopstip alsnog gelijk: 2-2. In de beslissende penaltyserie mistten Marquez en Eto'o, waardoor Juventus uiteindelijk de vriendschappelijke wedstrijd in haar voordeel beslechtte.

FC Barcelona opent de competitie komend weekend tegen Alaves.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen