Bundesliga in ban van Nuri Sahin (16)

8 augustus 2005, 14:13

De Duitse Bundesliga is pas één speelronde ver, maar het eerste record is al verbroken. Borussia Dortmund-trainer Bert van Marwijk had in het duel met VfL Wolfsburg een basisplaats ingeruimd voor het zestienjarige supertalent Nuri Sahin. De Turk werd hiermee de jongste speler ooit in de Bundesliga.

Sahin, die op de dag van zijn Bundesliga-debuut 16 jaar en 335 dagen oud was, brak hiermee een record dat al ruim dertig jaar op naam stond van Jürgen Friedl. Friedl maakte destijds, met een leeftijd van 17 jaar en 26 dagen, zijn debuut in het shirt van Eintracht Frankfurt. 

Borussia Dortmund koestert Sahin en wil niks weten van buitenlandse belangstelling in haar groeibriljant. Arsenal zou al in de markt zijn om de jonge Turk over te nemen, maar Dortmund wil Sahin koste wat kost behouden. "Die jongen blijft, hij is onze toekomst", zegt algemeen directeur Hans Joachim-Watke. 

Ook trainer Bert van Marwijk is vol lof over zijn rijzende ster. "Hij is een speler met ongelooflijke mogelijkheden. Sahin speelt met de intelligentie van een 25-jarige speler. Ik kan hem altijd inbrengen." Sahin staat tot de zomer van 2009 onder contract bij Dortmund.

Ondanks de inbreng van Sahin wist Dortmund haar eerste competitiewedstrijd overigens niet te winnen. Door een laat doelpunt van Kevin Hofland greep de ploeg van Bert van Marwijk net naast de winst tegen VfL Wolfsburg: 2-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen