Culina schiet Twente langs Emmen

2 augustus 2005, 21:43

Bij FC Twente zal vol vertrouwen worden uitgekeken naar de start van de competitie. Het team van Rini Coolen versloeg dinsdag FC Emmen met duidelijke cijfers: 0-5. Jason Culina was met vier treffers de grote man bij de Enschedeërs.

De oefenwedstrijd tussen FC Twente en Emmen vond plaats in het Drentse dorp Nieuw Amsterdam. Onder toeziend oog van bijna anderhalf duizend toeschouwers lieten de Tukkers, met nieuwkomer Konstantinos Loumpoutis in de basis, geen spaan heel van haar Drentse opponent. De wedstrijd kwam langzaam op gang, maar toen Jason Culina vijf minuten voor rust de ban eenmaal gebroken had was er geen houden meer aan voor Emmen. Nog voor rust verdubbelde Blaise N'Kufo met een benutte strafschop de score, waarna Jason Culina na rust met een loepzuivere hattrick de genadeklap uitdeelde aan de arme eerste divisionist.

Overigens was er niet alleen goed nieuws te melden voor de ploeg van Rini Coolen. Doelman Sander Boschker viel uit met een schouderkwetsuur en er wordt gevreesd voor een zware blessure. Ook Heubach, Gakhokidze en Touma verlieten licht geblesseerd het veld in Nieuw Amsterdam.