Dortmund uit Duitse beker

Ger
23 augustus 2005, 09:19

Borussia Dortmund is tegen een pijnlijke uitschakeling aangelopen. Eintracht Braunschweig schakelde de club maandagavond in de eerste ronde van de duitse beker verrassend uit (2-1). Graf maakte in de 86e minuut de winnende treffer voor de club uit de tweede bundesliga.

De ploeg van trainer Bert van Marwijk nam via een treffer van Jan Koller nog wel de leiding. Nadat het duel in de eerste helft een kwartier stil lag wegens stroomuitval in het stadion, ging het mis voor Dortmund. Nog voor de rust tekende Rische voor de 1-1. In de tweede helft counterde Braunschweig in de slotfase naar de onverwachte zege. Bij Dortmund speelde oud-Feyenoorder Ebi Smolarek 56 minuten mee. Hij werd vervangen door Gambino.

De bekeruitschakeling is niet de eerste domper van het seizoen voor Dortmund. In juli werd de ploeg ook al vroeg uit het Intertoto-toernooi gewipt en in de Bundesliga heeft Dortmund slechts één punt uit twee wedstrijden.