FC Groningen huurt Rasmus Lindgren van Ajax

9 augustus 2005, 20:34

Rasmus Lindgren voetbalt komend seizoen voor FC Groningen. De 20-jarige Zweed wordt voor een jaar gehuurd van Ajax. Lindgren verlengde onlangs nog zijn contract in Amsterdam, maar kreeg van trainer Danny Blind te horen dat hij dit seizoen niet op veel speeltijd moest rekenen. Daarop besloten de Amsterdamse club en Lindgren dat een verhuurperiode voor één seizoen de beste oplossing zou zijn.  

FC Groningen had Lindgren al langere tijd op zijn verlanglijstje staan. De club moest echter wachten totdat bij Ajax over het huren van de speler te praten viel. Maandag is de zaak in een stroomversnelling gekomen en vandaag bereikten de betrokken partijen een akkoord. Naast de ploeg uit het Oosterpark wilden ook enkele andere clubs uit de Eredivisie Lindgren graag aan zich binden. 

"Lindgren is een jonge, talentvolle speler, die een directe versterking is voor onze A-selectie", aldus algemeen directeur Hans Nijland, op de website van FC Groningen. "Vorig seizoen hebben wij hem nadrukkelijk gevolgd. We hadden dus al een heel goed beeld van hem. We konden daarom nu snel zaken doen, want zijn capaciteiten zijn bij ons bekend. We zijn blij dat de speler zelf ook graag naar Groningen wilde komen, een teken dat we toch een goede indruk maken als club."

FC Groningen was dringend op zoek naar een middenvelder. De selectie van trainer Ron Jans was met achttien spelers aan de smalle kant. Lindgren over zijn keuze voor FC Groningen: "Voor mijn ontwikkeling was het belangrijk dat ik ook dit jaar aan spelen zou toekomen. Als dat bij Ajax niet mogelijk blijkt te zijn, kijk je naar de alternatieven. Ik ben blij met de kans bij FC Groningen. Ik kan mij nu verder ontwikkelen en wil aantonen een versterking te zijn voor de ploeg. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen in een nieuwe omgeving."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen