Feyenoord opent met driepunter tegen NAC Breda

14 augustus 2005, 16:12

Zonder dat er ook maar één bal gespeeld werd, stond Feyenoord deze zomer in het middelpunt van de aandacht. Na soaps rond Bart Goor, Salomon Kalou, mysterieuze investeringsmaatschappijen, vervalste contracten en vele blessures speelde de ploeg van Erwin Koeman tegen NAC Breda de frustraties van een bewogen zomer van zich af. In de eigen Kuip won Feyenoord haar eerste competitiewedstrijd met 2-0.

Erwin Koeman stuurde zijn ploeg met aanvallende intenties het veld in. Met Serginho Greene, Karim Saidi en André Bahia stonden slechts drie verdedigers in de basisopstelling van de Rotterdammers. Patrick Paauwe en Alfred Schreuder moesten de balans op het middenveld bewaren en het gevaar van de inkomende Johan Vonlanthen in toom houden. De Zwitser was in de voorbereiding de grote man bij NAC Breda, maar slaagde er in Rotterdam niet in om de wedstrijd naar zijn hand te zetten.

Ook een andere nieuwkomer bij NAC Breda, Pierre van Hooijdonk, kon het verschil niet maken. De spits liet de Kuip enige malen sidderen door gevaarlijke vrije trappen, maar slaagde er niet in om de sterk keepende Patrick Lodewijks te verslaan. Feyenoord daarentegen trof wel doel uit een vrije trap. Halverwege de eerste helft schoot linkermiddenvelder Sebastian Pardo een vrije trap prachtig langs NAC-doelman Davy Schollen. Na deze goal was NAC Breda enige malen dichtbij de gelijkmaker, maar het slaagde er niet in om één van de kansen te benutten.

In de tweede helft was Feyenoord de betere ploeg en hing een tweede Rotterdamse treffer lang in de lucht. Salomon Kalou was er een aantal maal dichtbij, maar uiteindelijk was het zijn aanvalsmakker Dirk Kuyt die het duel besliste. De Katwijker haalde vanaf een meter of achttien droog uit en zijn schot was Davy Schollen opnieuw te machtig: 2-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen