HSV, Marseille en Lens naar UEFA Cup

23 augustus 2005, 23:25

Hamburger SV, de ploeg van Khalid Boulahrouz en Rafael van der Vaart, heeft zich alsnog weten te plaatsen voor UEFA Cup-voetbal. Het doelpuntloze gelijkspel van de Duitse ploeg in en tegen Valencia was voldoende om een ticket voor het Europese bekertoernooi af te dwingen. Marseille zorgde voor een sensatie door Deportivo la Coruna met 5-1 naar huis te sturen.

De wedstrijd tussen HSV en Valencia was op papier de meest interessante ontmoeting in de finale van de Intertoto-beker, maar de terugwedstrijd tussen beide ploegen verliep teleurstellend. Alleen in de openingsfase zette Valencia vol aan, maar veel verder dan een kopbal op de lat van Patrick Kluivert kwam de Spaanse ploeg niet. In het vervolg van de wedstrijd kreeg HSV steeds meer grip op haar opponent, waardoor het de 0-0 tot het eindsignaal kon vasthouden. Door de 1-0 zege van de Duitsers in Hamburg, twee weken geleden, plaatste HSV zich hiermee voor de UEFA Cup.

HSV-Valencia was dan op papier misschien de meest interessante wedstrijd, maar het duel tussen Olympique Marseille en Deportivo la Coruna werd met afstand de meest spectaculaire ontmoeting in de finale van de Intertoto-beker. Na de 2-0 zege in La Coruna en de gelijkmaker (1-1) van Andrade in Frankrijk leken de Spanjaarden op rozen te zitten. Dat rozen ook pijnlijk kunnen zijn, bleek echter in de tweede helft. Marseille moest op dat moment nog drie keer scoren om de tweestrijd in Frans voordeel te beslechten, maar dat bleek geen enkel probleem. Via Meite, Niang (2x) en Oruma won Marseille met 5-1 en plaatsen de dwongen de Fransen alsnog een UEFA Cup-ticket af. Deportivo eindigde het duel overigens met slechts negen spelers, na rode kaarten voor Duscher en Capdevilla.

RC Lens maakte het Franse succes compleet door zich ten koste van CRF Cluj te plaatsen voor de UEFA Cup. Na het 1-1 gelijkspel in Roemenië maakte Lens woensdagavond in eigen huis het karwei af: 3-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen