Sterke seizoenstart Hamburger SV

6 augustus 2005, 19:44

Hamburger SV is de Duitse competitie uitstekend begonnen. De ploeg van Rafael van der Vaart won de thuiswedstrijd tegen 1.FC Nürnberg kinderlijk eenvoudig met 3-0. Ander Nederlands succes was er voor Kevin Hofland. De verdediger van VfL Wolfsburg bezorgde zijn ploeg in de slotfase een punt tegen Borussia Dortmund.

Nadat Bayern München de Bundesliga gisteren al geopend had met een 3-0 zege op Borussia Mönchengladbach, was het zaterdagmiddag de beurt al een aantal concurrenten van de regerend landskampioen om in actie te komen. Eén van de belangrijkste concurrenten van Bayern, het VfB Stuttgart van Giovanni Trappatoni, liep direct averij op. In de uitwedstrijd bij promovendus MSV Duisburg kwam de ploeg van Jon Dahl Tomasson niet verder dan 1-1.

Ook Borussia Dortmund kwam niet tot winst. De ploeg van Bert van Marwijk stond kort voor tijd nog op voorsprong in de uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg, maar Kevin Hofland bezorgde zijn ploeg in de slotfase alsnog een punt. Bij Dortmund was voormalig Feyenoorder Ebi Smolarek één van de doelpuntenmakers. Ook Hertha BSC slaagde er niet in om de eerste competitiewedstrijd in een overwinning om te zetten. Uit bij Hannover '96 kwamen de Berlijners niet verder dan 2-2, na een 0-2 voorsprong.

Hamburger SV maakte een uitstekende indruk. Mede door twee goals van Sergej Barbarez won de ploeg van trainer Thomas Doll met 3-0 van Nürnberg. Rafael van der Vaart speelde een redelijke wedstrijd en mocht na zeventig minuten, toen de 3-0 eindstand al op het bord stond, gaan douchen.

Promovendus 1.FC Köln boekte een belangrijke zege op MSV Mainz. In een uitverkocht RheinEnergie Stadion won de ploeg van coach Uwe Rapolder met 1-0. De winnende goal werd enkele minuten voor tijd gescoord uit een strafschop. Aanwinst Anthony Lurling kwam niet in actie voor de thuisploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen