Malaria velt Lua Lua

28 september 2005, 11:01

Het Britse Portsmouth met het enige tijd stellen zonder aanvaller Tresor Lua Lua. De Afrikaan viel tijdens een training flauw en onderzoek in het ziekenhuis heeft uigewezen dat hij malaria opgelopen heeft. Vermoedelijk heeft Lua Lua dit virus te pakken gekregen tijdens een interland met zijn vaderland, DR Congo.

Malaria is niet besmettelijk, maar Lua Lua zal sowieso enkele weken uitgeschakeld zijn. De ziekte van de Afrikaan is een flinke streep door de rekening van Portsmouth-manager Alain Perrin. De ploeg staat momenteen onderaan in de Premier League en Lua Lua, een voormalig speler van Newcastle United, kon rekenen op een basisplaats in het elftal.

Lua Lua mist door zijn ziekte ook de allesbeslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zuid-Afrika. DR Congo heeft nog altijd kans om zich te plaatsen voor het WK, maar is daarvoor wel afhankelijk van het resultaat van koploper Ghana in de Afrikaanse kwalificatiegroep 2. Ghana heeft aan een punt tegen de Kaapverdische Eilanden genoeg om zich te plaatsen, maar bij een nederlaag kan Congo over Ghana heen wippen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen