Opvolger Eriksson meldt zich al

Ger
9 september 2005, 13:45

Sam Allardyce, de manager van Bolton Wanderers, staat klaar om de fel bekritiseerde Sven-Goran Eriksson op te volgen als coach van het Engelse team. De Zweed staat onder druk na het teleurstellende verlies van Engeland in het WK-kwalificatieduel tegen Noord-Ierland. Mark Curtis, de zaakwaarnemer van Allardyce, zegt: "Sam wil de job als Sven opstapt - en de voorzitter van Bolton is daarvan op de hoogte."

Allardyce is volgens Phil Brown de ideale opvolger van Eriksson. De trainer van Derby County was in het verleden de rechterhand van Allardyce bij Bolton. "Sam zal geen problemen hebben om grote namen buiten het team te laten", aldus Brown. "Hij heeft bewezen dat hij kan omgaan met supersterren. Bij Bolton heeft hij met enkele toppers gewerkt, zoals Jay-Jay Okocha, Fernando Hierro en Ivan Campo. Hij heeft ze allemaal zo nu en dan weleens op de bank laten zitten. Sam is bovendien zijn tijd ver vooruit. Hij werkt met de nieuwste technologie."

De Engelse voetbalbond (FA) stelt dat Eriksson op korte termijn niet voor ontslag hoeft te vrezen. De Zweedse trainer heeft het vertrouwen van zowel de FA als de Engelse internationals. Toch zien veel supporters het niet meer in Eriksson zitten. Na het verlies in Belfast van afgelopen woensdag belden vele Engelse fans naar de FA om het ontslag van de bondscoach te eisen. Door de nederlaag tegen Noord-Ierland moet Engeland de resterende twee WK-kwalifiactieduels winnen om zeker te zijn van het WK 2006.

Eriksson, die nog een contract heeft tot 2008, blijft de toekomst zonnig inzien. "Als mensen willen weten wie er verantwoordelijk is, dan moeten ze mij hebben", zegt de Zweed. "Ik zet de situatie weer recht. Het komt aan op werken en praten - maar we raken niet in paniek. We zullen de volgende twee wedstrijden moeten winnen. Of ik opstap als dat niet mocht gebeuren? We gaan ze winnen, dus dat is niet aan de orde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen