Speciaal jubileum voor Hoogma

17 september 2005, 04:00

Nico-Jan Hoogma speelt vanavond (zaterdag) zijn 500ste duel in het betaald voetbal. De aanvoerder van Heracles Almelo zal voorafgaand aan het duel met RKC Waalwijk door de Almelose clubleiding gehuldigd worden. De 36-jarige Hoogma is de derde speler in de eredivisie die over de grens van 500 wedstrijden heen gaat.

De centrale verdediger begon zijn loopbaan Cambuur Leeuwarden. Na 98 optredens voor de Friezen vertrok hij naar FC Twente, waar hij liefst zes seizoenen zou blijven. In totaal speelde hij 187 keer in het shirt van de Tukkers. In 1998 vertrok Hoogma naar Duitsland, waar hij zes seizoenen voor Hamburger SV zou spelen. In deze periode kwamen hij 177 keer uit voor de Hamburgers.

Sinds 2004 speelt Hoogma voor Heracles Almelo, waarvoor hij tot dusver 37 wedstrijden speelde. Tegen RKC speelt hij zijn 38ste wedstrijd in dienst van Heracles, waarmee hij op het magische aantal van 300 wedstrijden in het betaald voetbal komt. Van de huidige eredivisiespelers hebben alleen Phillip Cocu (520) en Nebosja Gudelj (515) nog meer ervaring in het betaald voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen