Groot omkoopschandaal in Brazilië

3 oktober 2005, 13:06

De Braziliaanse voetbalcompetitie is in de ban van een groot omkoopschandaal. De rechtbaak heeft inmiddels bepaald dat elf wedstrijd overgespeeld moeten worden, omdat arbiter Edilson Pereira de Carvalho deze duels met enkele merkwaardige beslissingen opzettelijk beïnvloed heeft.

Het brein achter dit omkoopschandaal was Nagib Fayad, de eigenaar van een gokwebsite. Deze zakenman heeft Edilson Pereira de Carvalho benaderd en hem vervolgens geld geboden om een aantal wedstrijden te beïnvloeden. Fayad zette bij wedkantoren vervolgens veel geld in op deze wedstrijden en verdiende hiermee in korte tijd meer dan een half miljoen Euro.

Edilson Pereira de Carvalho heeft inmiddels toegegeven dat hij acht wedstrijden naar zijn hand gezet heeft. De Braziliaanse voetbalbond heeft daarop besloten dat alle elf de wedstrijden die dit seizoen onder leiding stonden van Pereira, overgespeeld dienen te worden. "Hij is niet langer te vertrouwen", legt een woordvoerder van de Braziliaanse voetbalbond uit.

In de wedstrijden die onder leiding stonden van Pereira vielen opvallend veel rode kaarten en strafschoppen, terwijl Pereira er ook niet voor schroomde om doelpunten om onduidelijke redenen af te keuren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen