Gullit wil niet bondscoach van Ierland worden

24 oktober 2005, 16:29

Ruud Gullit aast na zijn mislukte avontuur bij Feyenoord op revanche. De 43-jarige Amsterdammer is vastbesloten om terug te keren in de voetbalwereld, maar wacht tot de club juist op zijn pad komt. "Ik ben alleen geïnteresseerd in een baan die bij me past", zegt Gullit in een interview met de Sunday Sun.

"Ik ben niet uitgekeken op het voetbal", zegt de voormalig trainer van Chelsea, Newcastle United en Feyenoord. Bij Feyenoord werd Gullit al na één jaar op straat gezet en hij beseft zich dat zijn volgende stap cruciaal kan zijn in zijn trainersloopbaan. "Na wat er gebeurd is bij Feyenoord en Newcastle, moet mijn volgende beslissing wel de juiste zijn. Ik heb al een aantal aanbiedingen gehad, maar die heb ik afgewezen. Ik ben nu alleen geïnteresseerd in een baan die helemaal bij me past, alles moet goed voelen."

Gullit was onder meer in beeld om bondscoach van Ierland te worden, maar dat lijkt de aanvoerder van het succesvolle Nederlands elftal van 1988 geen goed plan. "Ik wil het liefst dagelijks met mijn spelers werken. Mijn voorkeur gaat dus uit naar een baan bij een club. Laatst was ik op het vliegveld, toen kwam er iemand naar me toe. Hij vond dat ik bondscoach van Ierland zou moeten worden. Wat ik daarna tegen hem zei? 'Do I look Irish to you?'"

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen