Werder aast op international Mertesacker

27 oktober 2005, 15:22

Werder Bremen wil zich na dit seizoen versterken met Per Mertesacker. De centrale verdediger van Hannover '96, die zich in recordtempo heeft ontwikkeld tot een vaste waarde in de Duitse nationale ploeg, kan door een clausule in zijn contract komende zomer voor een spotprijsje vertrekken uit Hannover.

Het contract van Mertesacker bij Hannover loopt nog tot medio 2008, maar Mertesacker heeft bij Hannover vast laten leggen dat hij in de zomer van 2006 voor een gelimiteerde transfersom mag vertrekken. Deze transfersom bedraagt volgens berichten in de Duitse media nog miljoen dan één miljoen Euro, waardoor Mertesacker inmiddels gezien wordt als hét koopje van komende zomer.

Werder Bremen lijkt zich inmiddels te hebben ontwikkeld tot de grootste kanshebber om Mertesacker over te nemen. "Per is een heel interessante speler", bevestigde manager Klaus Allofs enige tijd geleden. Naar verluidt wil de directie van Werder in de winterstop met 21-jarige Mertesacker om te tafel gaan zitten. 

De loopbaan van Mertesacker verloopt stormachtig. Enkele maanden nadat hij medio 2004 zijn eerste profcontract tekende bij Hannover, werd hij door bondscoach Klinsmann geselecteerd voor de nationale ploeg. Inmiddels heeft de centrale verdediger al 17 interlands achter zijn naam staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen