Ziege zet punt achter loopbaan

20 oktober 2005, 11:18

Christian Ziege heeft zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. De 33-jarige verdediger kampt al lange tijd met een chronische enkelblessure. "Mijn enkel wil niet meer, op een gegeven moment moet je dat accepteren", zegt de 72-voudig international over zijn afscheid.

Ziege staat momenteel onder contract bij Borussia Mönchengladbach, maar door zijn blessure was hij dit seizoen nog niet in actie gekomen. In september voelde hij de bui al hangen. "Ik kan niets meer zeggen over mijn blessure. Het gaat van kwaad tot erger. Elke keer als ik denk dat ik kan meetrainen, moet ik weer afhaken. Ik heb echt geen idee wanneer ik weer zou kunnen voetballen", schreef de verdediger twee maanden geleden op zijn website.

Ziege maakte in het seizoen 1990/1991 bij Bayern München zijn debuut in het betaald voetbal. In 1996 boekte hij de grootste successen uit zijn loopbaan. In dat jaar won hij met Bayern de UEFA Cup en met de Duitse nationale ploeg de Europese titel. In de zomer van 1997 verliet hij Bayern en speelde vervolgens voor AC Milan, Middlesbrough, Liverpool, Tottenham Hotspur en Borussia Mönchengladbach. In 2002 maakte Ziege deel uit van het Duitse team dat tweede werd op het WK in Japan en Zuid-Korea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen