Zware straffen voor Rapid, Steaua en Dinamo Boekarest

25 oktober 2005, 06:00

De Roemeense topploegen hebben een forse straf gekregen van de nationale voetbalbond. Dinamo Boekarest, afgelopen week nog tegenstander van SC Heerenveen in de UEFA Cup, moet één competitieduel zonder publiek spelen. Twee andere ploegen uit Boekarest, Steaua en Rapid, moeten zelfs twee wedstrijden achter gesloten deuren afwerken.

De straffen voor Rapid en Steaua zijn een gevolg van rellen in het onderlinge treffen tussen beide ploegen. De wedstrijd tussen beide stadsgenoten, die overigens eindigde in 0-0, liep dit weekend volledig uit de hand. Supporters van beide clubs gingen met elkaar op de vuist en ook binnen de krijtlijnen was de sfeer om te snijden. Beide ploegen kregen bovendien een boete van 2.600 Euro. Rapid was in de eerste ronde van de UEFA Cup nog te sterk geweest voor Feyenoord.

Dinamo Boekarest moet boeten voor soortgelijke ongeregeldheden in het competitieduel met CFR Cluj. Ook dit duel werd overschaduwd door rellen tussen beide supportersgroepen. Dinamo, vorig week in eigen stadion op 0-0 gehouden door Heerenveen, moet de volgende competitiewedstrijd zonder publiek spelen. De ploeg kreeg, in tegenstelling tot stadgenoten Steaua en Rapid, geen geldboete.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen