Celtic in Old Firm ruim langs Glasgow Rangers

19 november 2005, 15:26

Het zijn zware tijden voor Alex McLeish. De manager van Glasgow Rangers staat al maandenlang onder grote druk en zaterdag zag hij zijn stuurloze ploeg kansloos met 3-0 verliezen van aartsrivaal Celtic. Door deze nederlaag heeft Rangers inmiddels vijtien punten achterstand op Celtic in de Schotse competitie.

Celtic had in eigen stadion geen kind aan de dolende Rangers. Al na twaalf minuten bracht Jonh Hartson de ploeg van Gordon Strachan op voorsprong en na rust maakten Balde en McGeady het feest voor de thuisploeg compleet. Bij de derde treffer ging Ronald Waterreus, die in het doel de voorkeur had gekregen boven Stefan Klos, niet vrijuit.

Deze 3-0 nederlaag tegen Celtic betekent voor Rangers het dieptepunt van een dramatische serie. De Rangers hebben al zes wedstrijden niet meer gewonnen en zijn inmiddels kansloos voor de landstitel. Ook de tweede plaats lijkt dit jaar te hoog gegrepen voor de regerend landskampioen. Tot overmaat van ramp raakte Rangers in het duel met Celtic ook nog spits Dado Prso kwijt. De Kroatische spits moest het veld verlaten met een ogenschijnlijk zware blessure.