Geen nieuwe speler voor Beenhakker

3 november 2005, 15:20

Leo Beenhakker kan in de play-off tegen Bahrein geen beroep doen op Jlloyd Samuel. De verdediger van Aston Villa wilde graag met Trinidad & Tobago een gooi doen naar een WK-ticket, maar de FIFA heeft daar een stokje voor gestoken. Volgens de wereldvoetbalbond is Samuel niet speelgerechtigd voor de duels met Bahrein.

Samuel kwam in het verleden uit voor verschillende Engelse nationale jeugdelftallen, maar speelde nog geen A-interland voor de Britten. Beenhakker had daarom goede hoop dat hij Samuel, die al jaren twee paspoorts heeft, tegen Bahrein kon inzetten. Dat blijkt echter niet het geval, omdat Samuel te oud is om van nationale bond te wisselen.

"Deze speler is geboren op 29 maart 1981", zegt Heinz Tannler namens de juridische afdeling van de FIFA. "De reglementen schrijven voor dat spelers alleen tot hun 21ste verjaardag overschrijving naar een andere nationale voetbalbond mogen aanvragen. De betreffende speler is daar dan ook inmiddels te oud voor."

Trinidad & Tobago, met Leon Beenhakker als bondscoach, spelen op 12 en 16 november een play-off tegen Bahrein. De winnaar van deze tweestrijd plaatst zich voor het WK in Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen