Latour tekent voor anderhalf jaar bij 1.FC Köln

3 januari 2006, 14:33

Zoals wij eerder vandaag al wisten te melden, heeft 1.FC Köln de Zwitser Hanspeter Latour vastgelegd als nieuwe hoofdtrainer. De voormalig doelman zette vanmiddag in Keulen zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2007 aan de ploeg uit de Domstad verbindt. Latour is afkomstig van het Zwitserse Grasshoppers en moet 1.FC Köln uit de degradatiezone helpen.

Latour begint in Keulen aan een lastig karwei. De promovendus begon de competitie voortvarend, maar zit inmiddels in een diepe crisis. De laatste twaalf wedstrijden slaagde Köln er niet in om te winnen en de ploeg staat hierdoor op een gedeelde laatste plaats in de Bundesliga. Köln sprokkelde dit seizoen pas twaalf punten, waarmee het de slechtste eerste seizoenhelft uit de clubhistorie achter de rug heeft. Deze slechte serie kostte trainer Uwe Rapolder zijn baan.

De 58-jarige Latour was als hoofdtrainer nog enkel in zijn vaderland werkzaam. Hij werkte onder meer als trainer bij FC Basel, FC Wil, FC Thun en de Grasshoppers. In Zürich had hij nog een contract tot medio 2006. In Keulen treft Latour onder meer ex-Feyenoorder Anthony Lurling en de Duitse internationals Lukas Podolski en Lukas Sinkiewicz aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen