Barça, Juve en Villarreal op rand van kwartfinale

7 maart 2006, 12:18

Vanavond kunnen drie ploegen een streep zetten door hun plannen om de Champions League te winnen. In Barcelona, Turijn en Villarreal zullen de eerste drie terugwedstrijden uit de achtste finale van het kampioenenbal gespeeld worden. De kraker tussen FC Barcelona en Chelsea springt het meest in het oog, maar ook bij Juventus-Werder Bremen en Villarreal- Glasgow Rangers staat nog van alles op het spel. FCUpdate.nl blikt vooruit op een heet avondje Champions League-voetbal.

Normaal gesproken zouden er voor vanavond vier duels op het programma staan, maar de wedstrijd tussen Inter Milaan en Ajax is uitgesteld naar volgende week. Aangezien stadgenoot AC Milan, dat morgen in actie komt, gebruik maakt van hetzelfde stadion achtte de UEFA het beter om het duel van Inter te verplaatsen. Hierdoor worden er vanavond niet vier, maar drie wedstrijden gespeeld.

Voor Barcelona is het uitgangspunt simpel: als de ploeg er in slaagt om niet te verliezen, plaatst de ploeg zich voor de kwartfinale. Voor Chelsea ligt de situatie iets gecompliceerder. De ploeg moet winnen, maar zelfs dan is het nog niet zeker van een plaats bij de laatste acht. Bij een 1-0 overwinning bijvoorbeeld, trekt Barcelona op basis van de uitdoelpunten alsnog aan het langste eind. Bij 2-3 daarentegen kwalificeert Chelsea zich voor de kwartfinale. Het zal ongetwijfeld een heet en memorabel avondje worden in Barcelona, waarbij één van de absolute topfavorieten voor de titel zal sneuvelen.

Het derde duel van vanavond is Villarreal-Glasgow Rangers. De eerste ontmoeting tussen beide teams eindigde in 2-2, maar die uitslag was enigszins geflatteerd. De Spanjaarden waren met afstand de betere ploeg en louter op basis van wilskracht slaagden de Rangers er alsnog in om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Gezien de uitslag in Schotland heeft Villarreal aan 0-0 op 1-1 genoeg om de volgende ronde te bereiken. De Schotten moeten winnen om de kwartfinale te bereiken, waardoor Villarreal rustig kan loeren op de counter.

Eén ding is zeker: het belooft een spannend voetbalavondje te worden. Met Villarreal of Glasgow Rangers zal in ieder geval één ploeg voor het eerst in haar historie de kwartfinale bereiken en met Barcelona of Chelsea zal in ieder geval één topfavoriet sneuvelen. De afvalrace richting Parijs is begonnen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen