'Koning van Stamford Bridge' overlijdt op begraafplaats

1 maart 2006, 16:56

Op 59-jarige leeftijd is er plotseling een einde gekomen aan het leven van de beroemde Engelse voetballer Peter Osgood. De viervoudig international, de luisterde naar de fraaie bijnaam 'Koning van Stamford Bridge', overleed aan een hartaanval tijdens een bezoek aan een begrafenis.

Osgood werd, nadat hij in 1964 op 17-jarige leeftijd zijn debuut had gemaakt voor Chelsea, een ware held in Londen. In zijn debuutwedstrijd scoorde hij direct twee keer en zes jaar later bezorgde hij Chelsea vrijwel in zijn eentje de FA Cup. Osgood scoorde tijdens deze FA Cup-cyclus in alle wedstrijden minimaal één keer. Een seizoen later won Chelsea ten koste van Real Madrid de Europa Cup II, door een winnende goal van Oswood.

Na een kort avontuur bij Southampton, waar Osgood opnieuw beslag legde op de FA Cup, sloot hij zijn loopbaan af bij Chelsea. In totaal speelde hij 380 wedstrijden in het Britse betaald voetbal en hij maakte hierin liefst 150 treffers. Chelsea toont op haar website betrokkenheid bij de dood van Osgood. "Vandaag is een trieste dag. We hebben enorm veel waardering en respect voor hem. De titel 'koning van Stamford Bridge' komt hem toe."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen