Barcelona klopt AC Milan in San Siro

18 april 2006, 22:36

FC Barcelona heeft een belangrijke stap gezet richting de finale van de Champions League. De ploeg van trainer Frank Rijkaard was in een hoogstaand en uiterst spannend duel met 0-1 te sterk voor AC Milan. Ludovic Giuly maakte, op aangeven van Ronaldinho, op schitterende wijze het enige doelpunt van de wedstrijd.

AC Milan-trainer Carlo Ancelotti had het, voordat er ook maar één bal gespeeld was, goed gezien. "Milan en Barcelona spelen met meest attractieve voetbal van Europa. Ik verwacht dat ook een spectaculaire wedstrijd, met veel actie", voorspelde hij. De verwachtingen waren dus hooggespannen en in tegenstelling tot de duels tussen Barcelona en Chelsea werden de fans ditmaal niet teleurgesteld. Vanaf het eerste fluitsignaal ontwikkelde zich een wedstrijd van topniveau, met twee elftallen die vrijwel niets voor elkaar onder deden.

In tegenstelling tot andere duels waar het spel voornamelijk op het middenveld gespeeld werd, was Milan-Barcelona echter geen moment saai. Ondanks het feit dat de doelkansen aanvankelijk op één hand te tellen waren, verveelde de wedstrijd geen seconde. Beide ploegen speelden vol vuur en passie, de wil om te winnen droop er aan beide kanten van af. Mooie combinaties en prachtige duels wisselden elkaar in hoog tempo af. De beste kansen waren aanvankelijk voor Milan, maar nadat Gilardino van dichtbij de paal had geraakt en Shevchenko was gestuit op doelman Valdes, kreeg ook Barcelona haar mogelijkheden.

De ploeg van Rijkaard had aanvankelijk echter de pech dat vooral Ronaldinho zijn dag niet leek te hebben. De Braziliaan kwam, mede door sterk verdedigen van Jaap Stam, geen moment in het stuk voor. Hierdoor miste de Catalaanse ploeg een stukje creativiteit in de voorhoede. Ruim tien minuten na rust bleek hoe belangrijk Ronaldinho is voor het aanvalspel van Barcelona. De Braziliaan won een duel van Gattuso en legde een steekbal achter de defensie van Milan. De Franse aanvaller Ludovic Giuly reageerde attent en vuurde de bal genadeloos in de korte hoek achter Dida: 0-1.

Aangezien AC Milan een meester is in het maken van late en onverwachte doelpunten, hield Barcelona haar adem in. De Catalanen bleven echter overeind, waardoor de ploeg een geweldige uitgangspositie heeft weten te veroveren voor de terugwedstrijd volgende week woensdag in Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen