Villarreal-spits Forlan is niet bang voor Arsenal

19 april 2006, 13:50

Hoewel Villarreal als absolute outsider begint aan de halve finale met Arsenal, gelooft aanvaller Diego Forlan niet dat zijn ploeg het onderspit zal delven. De Argentijnse aanvaller, die in het verleden onder contract stond bij Manchester United, denkt dat zijn ploeg op Highbury vooral moet proberen om zichzelf te blijven. "Het zal cruciaal worden om ons eigen spelletje te spelen", zegt de aanvaller in gesprek met uefa.com. 

Opvallend genoeg blijken Engelse tegenstanders de laatste jaren vaak een hapklare brok voor Villarreal. In anderhalf seizoen stond de gele brigade uit Spanje zeven keer tegenover een Britse tegenstander en niet één keer dolven de Spanjaarden het onderspit. Middlesbrough en Everton werden verslagen, terwijl ook Manchester United en Glasgow Rangers na twee gelijke spelen als verliezers van het veld stapten. In beide gevallen ging Villarreal immers door naar de volgende ronde en bleven de Britten teleurgesteld achter.

De grote kracht van Arsenal lijkt dit seizoen te liggen in de defensie. De ploeg zette in de vorige ronde een record neer door voor de achtste opeenvolgende keer geen tegendoelpunt te incasseren. Forlan wordt hier echter niet warm of koud van. "Arsenal zal ongetwijfeld een sterke verdediging hebben, maar ik ben er van overtuigd dat we kunnen scoren. Als dat lukt, hebben we automatisch een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd."

Op de vraag of Villarreal wel iets te zoeken heeft in de halve finale van de Champions League, reageert de spits geprikkeld. "Toen de Champions League begon, verwachtte niemand wat van ons. Onze groep was zwaar, maar we gingen als groepswinnaar naar de volgende ronde. Daarna wonnen we van Glasgow Rangers en Inter Milaan. We hebben deze plaats in de halve finale dan ook volledig verdiend. Wat andere mensen van ons denken, interesseert me niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen