Robben: "Ik ben helemaal niet uit vorm"

6 juni 2006, 00:30

In Duitsland weet men het nog goed: 17 augustus 2005 was de dag van Arjen Robben. Onder leiding van de weergaloze Robben werd de Duitse defensie in Rotterdam volledig dronken gespeeld en iedereen zag in de jonge linksbuiten dé grote ster van Oranje voor het WK. Nu, een week voor het toernooi, zijn de zorgen echter groot. Robben lijkt niet in vorm en in de oefenduels wist hij niet één keer een beslissende actie te maken. Toch blijft de Groninger positief. "Het gaat al een heel stuk beter dan een week geleden", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Afgelopen zondag, in het oefenduel met Australië, speelde Robben opnieuw ongelukkig. De linksbuiten van Chelsea slaagde er niet in om zijn directe tegenstander te passeren en was veel minder dreigend dan zijn collega Robin van Persie aan de rechterkant. De vorm lijkt te ontbreken bij Robben en dat baart zorgen. De voormalig PSV'er is in potentie immers misschien wel de meest belangrijke man in de Oranje-voorhoede.

Zelf heeft de Groninger helemaal niet het gevoel dat hij hopeloos uit vorm is. "Ik hoorde direct na het duel met Australië dat ik slecht gespeeld had, maar zelf kijk ik daar anders tegenaan. Ik heb bijvoorbeeld ook twee acties gehad waarbij ik wel langs mijn tegenstander kwam, maar toen werd ik direct neergehaald. Als ik door had kunnen lopen, had ik alleen voor de keeper gestaan."

"Ik voel me in ieder geval goed en lekker en de sfeer in de ploeg is geweldig. Ik heb ontzettend veel zin in het WK", gaat Robben verder. Of hij in de voorhoede samen zal spelen met Dirk Kuyt of Robin van Persie, is hem om het even. "Ach, ik speel met iedereen even graag samen. Of Kuyt of Van Persie speelt, maakt mij niet uit. Die beslissing laat ik aan de bondscoach over."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen