Van Basten wil tekst van spelersbus halen

7 juni 2006, 11:36

Bondscoach Marco van Basten kan niet lachen om de tekst die op de spelersbus van het Nederlands elftal staat. De tekst 'Oranje op weg naar goud' is volgens Van Basten ongepast. De oefenmeester wil dat de tekst zo snel mogelijk van de bus gehaald wordt.

"We vinden het niet leuk", aldus de bondscoach. "Wij proberen ons zo rustig mogelijk voor te bereiden op het wereldkampioenschap en dan word je bij aankomst geconfronteerd met zo'n schreeuwtekst op de bus. Maar de FIFA vond het kennelijk nodig om het erop te zetten en daar moeten we ons dan maar naar schikken."

"We vinden dit niet gepast. Het is onnodige arrogantie", zegt perschef Kees Jansma over de inmiddels beroemde bus. "We hoorden al vooraf dat die tekst erop zou komen en we hebben gevraagd of ie eraf kon. Dat is uiteindelijk niet gebeurd."

Jansma zei woensdag dat Van Basten het probleem inmiddels kenbaar heeft gemaakt bij de marketing manager van de FIFA. "Het is een provocatie die ons niet past", aldus Jansma. "Het schijnt moeilijk te zijn om de tekst eraf te halen, dus bekijken we of we er iets anders onder kunnen zetten. "Oranje op weg naar goudà in 2008 of zo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen