Engeland, Duitsland en Denemarken maken indruk

16 augustus 2006, 23:13

De eerste wedstrijd van Steve McClaren als bondscoach van Engeland is een groot succes geworden. In een indrukwekkende wedstrijd walste de ploeg met 4-0 over Griekenland heen. Ook de nieuwe bondscoach van Duitsland, Joachim Löw, had iets te vieren. Zijn ploeg was, evenals tijdens het WK, veel te sterk voor Zweden (3-0).

De Engelse fans wisten niet wat ze zagen, tijdens het oefenduel met Griekenland. Was dit nou echt vrijwel dezelfde ploeg als tijdens het WK? Op één of twee uitzonderingen na stonden tegen de Grieken dezelfde spelers in het veld als in Duitsland, maar het elftal leek in helemaal niets op de kwakkelende ploeg die tijdens het WK over de velden doolde.

Onder leiding van de nieuwe aanvoerder John Terry won Engeland met 4-0 van Griekenland, nog altijd de regerend Europees kampioen. De eindstand was na 45 minuten al bereikt, door goals van Terry, Lampard en Crouch (2x).

{image[243886][left-half][Klose Neuville]}In Duitsland was het juist wél weer een feest der herkenning voor de fans. Ook onder de nieuwe bondscoach Joachim Löw speelde Duitsland sterk en evenals tijdens het WK was Zweden een flink maatje te klein. Net zoals anderhalve maand geleden had Duitsland ook ditmaal binnen tien minuten al twee keer gescoord. Tijdens het WK was Lukas Podolski twee keer de gevierde man, ditmaal kwamen de goals van Bernd Schneider en Miroslav Klose. Diezelfde Klose maakte er later nog 3-0 van.

Het debuut van Leo Beenhakker als bondscoach van Polen verliep een stuk minder goed. De Nederlandse oefenmeester zag zijn ploeg met 2-0 ten onder gaan tegen Denemarken, dat een sterke wedstrijd op de mat legde.

Frankrijk ontsnapte in Bosnië-Herzogovina aan een blamage. Een doelpunt in blessuretijd van Julien Faubert zorgde voor een late 1-2 overwinning voor les Bleus.