Timmer doet goede zaken

13 augustus 2006, 08:36

Het kan voorlopig even niet op voor Henk Timmer. De doelman heeft bij Feyenoord de concurrentiestrijd gewonnen van Patrick Lodewijks en bovendien maakt hij ook weer deel uit van de Oranje-selectie voor de oefeninterland tegen Ierland. De man die vorige maand nog bij AZ in de clinch lag met Louis van Gaal, lijkt dan ook één van de grote winnaars van de zomer te zijn geworden. FCUpdate.nl sprak met de 34-jarige sluitpost, die zich maandag moet melden bij Oranje. "Waarom ik nu weer tweede keeper van het Nederlands elftal ben, weet ik zelf ook niet."

Het was me het dagje voor Henk Timmer wel, afgelopen vrijdag. De dag begon met een gesprek met Erwin Koeman, waarin Timmer gepromoveerd werd tot eerste doelman. Daarna werd er getraind en na de training ging de selectie van Feyenoord in de bus richting Schiphol, waar een vliegtuig naar Londen klaarstond. Tijdens deze reis werd duidelijk dat Timmer ook weer Maarten Stekelenburg voorbij lijkt te zijn in de pikorde bij Oranje. Timmer zal dan ook met een tevreden gevoel zijn bed in het fraaie Millennium Madejski-hotel in Reading, waar hij inmiddels gearriveerd was, hebben opgezocht. Twee promoties binnen enkele uren, het kan slechter.

Met name zijn aanwezigheid in de Oranje-selectie was opvallend. Tijdens het WK was Timmer immers derde doelman, achter Van der Sar en Maarten Stekelenburg. Waarom hij Stekelenburg nu weer voorbij is in de hiërarchie, weet Timmer niet. "Ik weet niet hoe het nu is gegaan, ik heb Van Basten daar niet over gesproken. Dat hoeft ook niet, trouwens. Ik wist dat ik mijn de voorselectie zat, dus dan houd je er natuurlijk rekening mee dat je er weer bij kan zitten. Waarom ik nu weer tweede keeper ben, maakt me niet uit. Ik ben er weer bij, dat is het belangrijkste. Het is altijd gaaf om bij Oranje te zitten, ik ben dan ook heel trots op deze uitnodiging van de bondscoach."

Timmer realiseert zich dat het niet gemakkelijk zal worden om Patrick Lodewijks, jarenlang een boegbeeld in het Rotterdamse doel, te doen vergeten. "Patrick heeft natuurlijk een enorme staat van dienst, hij heeft hier in de afgelopen jaren toch iets opgebouwd. Het is een goede keeper, het was voor mij dan ook zeker niet de gemakkelijkste weg om naar Feyenoord te gaan. Maargoed, ik heb vertrouwen in mezelf. Ik loop niet weg voor concurrentie. Het is nu aan mij om dit vertrouwen van de trainer waar te maken."

Zaterdag, een dag nadat Timmer het goede nieuws te horen kreeg, moest de doelman in het oefenduel met Reading (2-1 verlies) zijn eerste tegendoelpunten als Feyenoorder incasseren. "Ach, beter nu dan in de competitie. We zijn klaar voor FC Groningen, neem dat maar van mij aan", reageert hij nuchter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen