CL-preview: PSV op rozen, Barça in de problemen

31 oktober 2006, 12:13

Toen Liverpool, Bordeaux en Galatasaray uit de koker rolden als tegenstanders van PSV in de Champions League, was men in Eindhoven gematigd optimistisch. Het moest mogelijk zijn om door te bekeren, maar lastig zou het zeker worden. Nu, drie duels verder, is PSV al bijna zeker van de tweede ronde. Vanavond, thuis tegen Galatasaray, kan de ploeg zich al definitief plaatsen. Deze luxe steekt schril af tegen de problemen van FC Barcelona. De titelhouder moet vanavond winnen van Chelsea, anders dreigt de ploeg buiten de top-twee te vallen.

FC Barcelona begon de Champions League flitsend met een 5-0 zege op Levski Sofia, maar daarna kwam de klad er in. Bij Werder Bremen haalde de ploeg op de valreep een puntje (1-1), waarna Chelsea in Londen met 1-0 te sterk bleek. Om Groep A te overleven, zal Barcelona dan ook nog vol aan de bak moeten. Werder Bremen staat inmiddels in punten gelijk met de titelhouder en speelt vanavond tegen het zwakke Sofia. Als Barcelona dus niet weet te winnen van Chelsea, is de kans groot dat de Duitsers de tweede plaats in de poule zullen overnemen van de Catalanen.

Hoewel Barcelona nog een thuiswedstrijd tegen rivaal Bremen voor de boeg heeft, zal de ploeg er alles aan willen doen om de situatie volledig in eigen hand te houden. Om de tweede plaats te behouden, moet er vanavond gewonnen worden van Chelsea. Zo niet, dan zal Barcelona er nog een hele kluif aan krijgen om niet vroegtijdig te sneuvelen. Werder Bremen is immers sterk genoeg om een voorsprong vast te houden. De Duitsers, met WK-topscorer Klose in de gelederen, staan klaar om als lachende derde uit de prestigestrijd tussen Barcelona en Chelsea te rollen.

In Groep B staat Inter voor een even lastige als cruciale klus. De Italianen gaan op bezoek bij Spartak Moskou, de ploeg die twee weken geleden in Milaan nog moeizaam met 2-1 opzij gezet werd. Na twee nederlagen op rij was de zege van Inter op Spartak van levensbelang, maar ook nu volstaat voor Inter louter een overwinning. De ploeg staat immers nog altijd slechts derde, een punt achter Sporting Lissabon. Zonder Adriano, die door trainer Mancini op vakantie gestuurd is om zijn vormcrisis te overwinnen, zal Inter dan ook moeten winnen in Rusland om haar kansen op plaatsing voor de tweede ronde weer in eigen hand te krijgen.

In Groep C lijken de kaarten geschud. Zowel Liverpool als PSV behaalde zeven punten uit haar eerste drie duels, waarmee het met anderhalf been in de tweede ronde staat. Beide ploegen hebben bovendien nog twee thuiswedstrijden voor de boeg, waardoor de kans miniem lijkt dat Bordeaux of Galatasaray nog langszij zal komen. De Fransen en de Turken strijden dan ook vooral om de derde plaats, die recht geeft op deelname aan het UEFA Cup-toernooi.

Phillip Cocu

Phillip Cocu

Groep D wordt volledig gedomineerd door Valencia. De Spanjaarden maakten tot dusver geen enkele fout en hebben, evenals Bayern München in Groep B, negen punten uit drie duels. Vanavond, tijdens de uitwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk, kan de ploeg zich dan ook definitief plaatsen voor de tweede ronde. Ook AS Roma kan zich vanavond kwalificeren voor de achtste finale. Na de uiterst belangrijke zege in Griekenland op Olympiakos (0-1) krijgen de Italianen nu de Grieken op bezoek. Bij winst is AS Roma niet meer te achterhalen voor de concurrentie, tenzij Shakhtar Donetsk verrassend weet te winnen van Valencia.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen