Van Hooijdonk kondigt afscheid aan

17 oktober 2006, 01:23

Pierre van Hooijdonk hangt aan het eind van dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Dat heeft de spits van Feyenoord laten weten in een interview met Sportweek. "Ik stel voor mezelf bepaalde eisen aan het spelen bij een topclub. De groep die er hetzelfde over denkt, is helaas niet zo groot", aldus de 36-jarige Brabander, die 46 keer uitkwam voor het Nederlands elftal.

Van Hooijdonk debuteerde in 1989 bij RBC in het betaald voetbal en brak vervolgens definitief door bij NAC. Na buitenlandse avonturen bij Celtic en Nottingham Forest keerde hij bij Vitesse terug in Nederland, maar na één seizoen vertrok hij alweer uit Arnhem. Een avontuur bij Benfica liep echter uit op een teleurstelling, waarna Feyenoord toesloeg. 

"Ik heb altijd gezegd dat er twee redenen zijn die mij konden doen besluiten te stoppen. A: fysieke gesteldheid. Of B: genot. Ik kom alle fitheidtesten nog makkelijk door, dus dan is het B, hè", legt Van Hooijdonk uit. De spits laat weten moeite te hebben met de huidige instelling bij Feyenoord. "Ik heb nog wel plezier, maar ik zou nóg meer plezier hebben als ik een klik heb met jongens die het op dezelfde manier beleven. De meetlat is voor mij gezakt naar een punt waarvan ik denk: nee, het hoeft voor mij niet meer."

Inmiddels heeft Van Hooijdonk ook de clubleiding van Feyenoord op de hoogte gebracht van zijn besluit. "Voetbal is nog steeds een hobby voor me. Ik train nog elke dag met een glimlach op mijn gezicht en Feyenoord betekent echt veel voor me. Daarom wil ik niet het moment afwachten waarop dat plezier is verdwenen", zegt hij op de website van de Rotterdamse club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen