Remise pover Ajax tegen Sparta Praag

Koen Freriks
23 november 2006, 20:23

Ajax heeft vanavond in Tsjechië met tien man stand gehouden tegen Sparta Praag. Het werd 0-0 in een matig gevulde Toyota Arena. In een bedroevend duel kreeg Ajax-verdediger Emanuelson vlak voor rust rood en kon Ajax voor de rest van de wedstrijd niet aanvallen. Sparta Praag kon dat wel, maar ook met een man meer bleven de Tsjechen ongevaarlijk.

De Amsterdammers begonnen moeizaam aan het duel. De ploeg van trainer Henk ten Cate kon de bal maar moeilijk vast houden en hanteerde de lange pass op spitsen Rosenberg en Huntelaar. Dit zorgde voor veel balverlies. Daardoor kon Praag de bal overnemen en enkele kansen creëren. De eerste mogelijkheid voor de thuisspelende ploeg was voor Matusovic die Kolár probeerde te bereiken, maar hij stond buitenspel en daarom floot de Franse arbiter Piccirillo af.

Na een matige eerste helft begonnen beide ploegen ongewijzigd aan het tweede bedrijf van de wedstrijd. De Tsjechen kregen binnen tien minuten een kans via Zabavnik, die de bal rakelings langs het doel van Ajax-keeper Stekelenburg liet glijden. Nog geen vijf minuten daarna werd Praag wederom gevaarlijk en kon Kisel de openingstreffer aantekenen op het scorebord. In plaats van de bal simpel achter Stekelenburg te plaatsen probeerde hij het echter tevergeefs met een hakje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen