UEFA Cup kan Ajax niet inspireren

2 november 2006, 22:31

Goed was het niet, wat Ajax donderdag op de mat legde in de ArenA. De ploeg oogde ongeïnspireerd en had aan een goede fase van vijf minuten genoeg om de wedstrijd tegen Austria Wien te beslissen. Door doelpunten van Huntelaar (2) en Manucharyan won Ajax uiteindelijk met 3-0. Daarmee behaalden de Amsterdammers met een minimale inspanning een maximaal resultaat.

Het is een pijn die nog altijd voelbaar is in Amsterdam. Als op dinsdag of woensdag de Champions League-hymne door de Europese stadions schalt, blijft het in de Amsterdam ArenA angstig stil. Pas als de grootmachten van het Europese voetbal uitgespeeld zijn, mogen de Ajacieden opdraven. Niet tegen Manchester United of FC Barcelona, maar tegen ploegen die niet meer dan een bijrol spelen in het Europese voetbal.

Niet alleen de matig gevulde (32.800 toeschouwers) ArenA, maar ook de spelers van Ajax leken niet echt geïnspireerd te zijn voor het duel met de Oostenrijkers. Ajax begon ronduit slecht. De passing was slap en onzuiver en het was pijnlijk te zijn hoe Austria na vijf minuten zelfs bijna op voorsprong kwam. Spits Aigner kwam na een fout van Zdenek Grygera plotseling oog-in-oog te staan met doelman Stekelenburg, maar leek zich niet te beseffen hoe veel tijd hij had. De aanvaller haalde in één keer uit en tot opluchting van de ArenA stuiterde het stuk leer voor het doel langs.

Nadat een doelpunt van Austria Wien op slag van rust werd afgekeurd wegens buitenspel, greep Ajax-trainer Henk ten Cate in. De oefenmeester bracht Tom de Mul in het veld voor de dramatisch slecht spelende Mauro Rosales, niet veel later gevolgd door Edgar Manucharyan. De Armeniër verving Hedwiges Maduro, waarmee Ten Cate zijn elftal offensiever probeerde in te stellen. Hij posteerde de matig spelende Perez achter Huntelaar, met Sneijder als linkshalf. Manucharyan en De Mul moesten de Amsterdamse aanval vanaf de flanken nieuw elan geven.

Deze goede fase van Ajax, beide doelpunten vielen binnen in een tijdsbestek van amper vier minuten, toonde aan dat Ajax slechts even het gaspedaal in hoefde te drukken om Austria af te schudden. Ajax is kwalitatief immers vele maten te groot voor de Oostenrijkers, die eerder al met 1-4 klop kregen van Zulte-Waregem. Tegenstanders als Austria zijn eigenlijk geen partij voor Ajax, dat werd donderdag duidelijk. Zelfs op halve kracht, met een opleving die vijf minuten duurde, had Ajax geen enkele moeite met het arme Austria.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen