Ook AZ laat steek vallen

24 december 2006, 16:17

De Gelderse ploegen hebben PSV een prettige Kerst bezorgd. Enkele uren na de nederlaag van Ajax bij Vitesse (4-2), stak ook NEC de Eindhovenaren de helpende hand toe. In Alkmaar pakte de ploeg van trainer Mario Been een punt tegen AZ (0-0), waardoor PSV nog steviger aan kop gekomen is in de Eredivisie.

AZ-trainer Louis van Gaal begreep waar het om draaide, voorafgaand aan de wedstrijd tegen NEC. Zijn ploeg móest winnen om koploper PSV in het vizier te houden. Een achterstand van zeven punten valt immers nog redelijk te overzien, zeker gezien het feit dat PSV komende dinsdag op bezoek moet bij Feyenoord. Voor AZ was het dan ook zaak om geen fout te maken en tegen NEC de punten in Alkmaar te houden.

Van Gaal koos dus de aanval, maar veel resultaat leverde dit niet op. Mario Been had zijn elftal goed neergezet en AZ slaagde er slechts mondjesmaat in om de defensie van NEC te verontrusten. Verder dan een schot van Julian Jenner, een kopbal van Koevermans en een knappe schuiver uit de draai van diezelfde Koevermans kwam AZ in de eerste helft niet. NEC hield eenvoudig stand en loerde op de counter.

Na rust voerde AZ de druk op NEC verder op, maar tot doelpunten leidde het niet. De Alkmaarders kregen, in tegenstelling tot voor rust, nu echter wél grote kansen om de score te openen. De grootste kans was voor Danny Koevermans, maar de topscorer slaagde er niet in om een makkelijk gegeven strafschop te benutten. NEC-doelman Gabor Babos koos de goede hoek en pakte de inzet van Koevermans klemvast.

De stunt van NEC, dat eerder dit seizoen in Nijmegen nog met 0-2 verloren had van AZ, zal met name in Eindhoven voor blijdschap hebben gezorgd. PSV, dat zaterdag al met 4-0 won van Willem II, is immers alweer de grote winnaar van het weekend. Met negen punten voorsprong op AZ en elf op Ajax kan de ploeg van trainer Ronald Koeman met een gerust hart toeleven naar de topper tegen Feyenoord, op Tweede Kerstdag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen