Effectief AZ maakt einde aan slechte serie

19 januari 2007, 22:18   Bijgewerkt: 20 januari 2007, 01:27

Goed was het niet wat AZ liet zien in het Zuiderpark, maar daar zal men in Alkmaar even maling aan hebben. Na drie competitiewedstrijden op rij zonder zege won de ploeg van coach Louis van Gaal immers eindelijk weer eens. ADO Den Haag, dat bovendien Wesley Verhoek en Alberto Saavedra geblesseerd zag uitvallen, dolf in het Zuiderpark met 1-3 het onderspit.

Toeval of niet, maar net toen Schaars aan het warmlopen was, herpakte AZ zich. De ploeg had tot dat moment achter ADO Den Haag aangelopen, maar trok het duel langzaam maar zeker naar zich toe. Goed was het nog altijd niet wat de Alkmaarders lieten zien, maar het was in ieder geval genoeg om de angel uit het Haagse spel te halen.

Op slag van rust kreeg AZ, waar evenals Schaars ook Barry Opdam en Simon Cziommer op de bank begonnen, hulp uit onverwachte hoek. ADO-verdediger Ferrie Bodde was zo vriendelijk om Danny Koevermans op de rand van het strafschopgebied te toucheren, waarna de topscorer gretig het gras opzocht. Scheidsrechter Kevin Blom aarzelde een paar tellen, maar besloot uiteindelijk om de bal toch op de stip te leggen. David Mendes da Silva nam plaats achter de bal en benutte het buitenkansje, waardoor AZ toch nog met een voorsprong de rust in ging.

De wedstrijd leek na deze treffer gespeeld, maar Aleksandr Rankovic dacht daar anders over. Vanuit het niets schoot de Serviër de 2-1 binnen, waardoor Den Haag plotseling weer begon te geloven in een stunt. Het fanatieke thuispubliek smeekte in het afsluitende 'Haagse kwartiertje' nog om een gelijkmaker, maar AZ liet zich de kaas niet van het brood eten. De ploeg speelde het duel professioneel uit, wetende dat het een succesje wel weer eens kon gebruiken. De laatste uitoverwinning in de Eredivisie dateerde immers alweer van eind november. Maarten Martens maakte uiteindelijk aan alle onzekerheid een eind, door ruim vijf minuten voor tijd de 1-3 in de kruising te knallen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen