Opdam: "We hadden met grote cijfers kunnen winnen"

23 februari 2007, 00:00   Bijgewerkt: 23 februari 2007, 00:16

De wedstrijd was al bijna een uur voorbij, toen Barry Opdam nog steeds interviews stond te geven in de mixed-zone van het DSB Stadion. "Barry ga eens douchen, je stinkt", riep een fris gedouchte Shota Arveladze lachend naar zijn teamgenoot. Opdam had het er maar druk mee. Iedereen wilde iets van hem weten, van zijn winnende doelpunt tot zijn terugkeer in de basis. "Waarom ik nu weer wél speelde, weet ik niet. Net zoals ik niet weet waarom ik soms niet speelde. Volgens mij snij je jezelf in de vingers als je daarover gaat zeiken", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Na de 3-3 in Turkije leek de terugwedstrijd tussen AZ en Fenerbahçe in het DSB Stadion een niet al te moeilijke opgave te gaan worden voor de AZ. Fenerbahçe moest winnen om door te gaan en in eigen stadion heeft AZ in Europees verband nog nooit verloren. De statistieken waren dan ook in het voordeel van de Alkmaarders, maar op het veld bleek daar weinig van. AZ begon slecht en kwam al snel met 0-2 achter. Uitschakeling dreigde, maar na rust wist de thuisclub het tij te keren. Martens bracht na een uur de spanning terug, waarna Barry Opdam vlak voor tijd de verlossende 2-2 binnen kopte. Dat was net voldoende om de tweestrijd, op basis van de gemaakte uitdoelpunten, in Alkmaarse voordeel te beslissen.

Dat Opdam tegen Fenerbahçe überhaupt in het veld stond, was een verrassing. De routinier leek de laatste weken zijn basisplaats immers kwijt te zijn geraakt en moest zich de afgelopen weken zelfs richten op de positie links op het middenveld. Afgelopen weekend, tegen Groningen, keerde hij ineens terug in de basis als centrale verdediger. In Euroborg had hij deze basisplaats nog te danken aan de absentie van Kew Jaliens, maar daar was tegen Fenerbahçe geen sprake van. Van Gaal liet onder meer Ryan Donk en Gijs Luirink op de bank en zette Opdam in het veld.

"Volgens mij snijd je jezelf alleen maar in de vingers als je telkens om uitleg gaat vragen", gaat Opdam verder. "De trainer beslist, dat is zijn goed recht. De spelers moeten zich daarin schikken." De verdediger vindt het vooral belangrijk om de komende tijd lekker zijn minuten te pakken. "Ik heb al veel meegemaakt, maar de mooie jaren gaan nu pas komen. Dat wil ik meemaken", stelt hij. De wedstrijd in de volgende ronde tegen het Engelse Newcastle United zal in ieder geval weer een volgende belevenis worden. "Hartstikke leuk, toch. De sfeer in Engelse stadions is altijd apart. En ik denk dat het Engelse voetbal ons wel ligt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen