Aissati kiest op gevoel voor Marokko

Ger
22 maart 2007, 09:55   Bijgewerkt: 22 maart 2007, 10:35

Met Jong Oranje won hij afgelopen zomer het jeugd-EK in Portugal, maar voor het 'grote' Oranje zal Ismaïl Aissati vrijwel zeker niet uitkomen. De 18-jarige middenvelder stelt diep van binnen de keuze voor Marokko te hebben gemaakt.

Aissati, sinds de winterstop door PSV verhuurd aan FC Twente, gaat zijn hart volgen. "Bij het Marokkaanse volkslied voel ik meer dan bij het Wilhelmus", zegt de middenvelder, geboren in Utrecht als zoon van Marokkaanse ouders, in het AD. "Mijn gevoel voor het land is heel sterk. Ieder jaar ga ik er naartoe."

Zijn keuze voor Jong Oranje is praktisch van aard. "Ik ben nog jong, dan is het beter als je niet te veel hoeft te reizen. Het is ook goed om me te ontwikkelen tussen goede spelers van mijn eigen leeftijd, daar leer ik veel van."

Zijn boezemvriend Ibrahim Afellay koos onlangs wel voor Nederland. De twee geboren Utrechters spraken er vooraf enkele keren over. "Ik heb Ibrahim gezegd dat ik hem altijd zou blijven steunen, welke keuze hij ook maakte. Als vrienden hoef je het niet altijd met elkaar eens te zijn, vind ik."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen