Alleen Houdini-act kan titelverdediger redden

6 maart 2007, 14:56   Bijgewerkt: 6 maart 2007, 15:02

Het is in de historie van de Champions League nog nooit voorgekomen dat een ploeg er in slaagde om het toernooi tweemaal op rij te winnen. Ook FC Barcelona lijkt toegevoegd te kunnen worden aan het rijtje kampioenen dat op jacht naar titelprolongatie pootje gelicht werd. Na de nederlaag op eigen veld tegen Liverpool (2-1) zijn de Catalanen, alweer voor de derde keer dit toernooi, in een situatie terecht gekomen waar alleen een zege volstaat om door te bekeren. Slaagt Barça in deze missie? En bereiken ook Chelsea, Valencia en Lyon de kwartfinale?

Soepel gaat het allemaal niet bij FC Barcelona, dit seizoen. De ploeg begon het Champions League-seizoen weliswaar flitsend met een ruime zege op Levski Sofia (5-0), maar daarna kwam er zand in de paars-rode machine. Uit de volgende drie duels pakte de ploeg slechts twee punten, waardoor het op de rand van de afgrond stond. De laatste twee duels, tegen Levski Sofia en Werder Bremen, móesten gewonnen worden. Lukte dat niet, dan zou uitschakeling volgen.

Om alsnog de kwartfinale te bereiken, zal Barça nu dus een onvervalste Houdini-act uit moeten voeren. Op een kolkend Anfield Road zal de ploeg minimaal twee keer moeten scoren om alsnog door te bekeren. Het goede nieuws hierbij is dat Barça over een vrijwel complete selectie kan beschikken. Alleen Juliano Belletti is geblesseerd, verder kan Rijkaard een beroep doen op een fitte groep. Aangezien ook Liverpool amper met personele problemen kampt, lijkt niets een prachtig voetbalgevecht in de weg te staan. Barcelona zal zichzelf moeten overtreffen om in de race te blijven, maar dit seizoen heeft de ploeg al laten zien te kunnen pieken op het juiste moment. Tegen Levski en Werder werd het, in cruciale duels, tweemaal 2-0. Diezelfde uitslag zou op Anfield voldoende zijn.

Het duel waar het het meest moeilijk is om een winnaar te voorspellen, is het treffen tussen Olympique Lyon en AS Roma. Het eerste duel, in Italië, eindigde in 0-0. Hierdoor ligt alles nog open, 0-0 is voor zowel de thuis- als uitploeg geen uitgesproken slecht resultaat. Lyon heeft in eigen stadion aan een kleine zege voldoende, maar daar staat tegenover dat ieder gelijkspel (behalve 0-0) de Italianen in de kaart speelt. Eén ding is zeker: Lyon, dat als jaren gezien wordt als outsider voor de CL-winst, heeft alles nog in eigen hand. Als de Fransen dit jaar eindelijk hun aspiraties om het toernooi te winnen kracht bij willen zetten, moet het vanavond laten zien dat het uit het juiste hout gesneden is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen