AZ maakt indruk: "Tottenham you have been warned"

Koen Freriks
16 maart 2007, 10:40   Bijgewerkt: 16 maart 2007, 13:21

De Engelse media zijn onder de indruk van AZ. De Alkmaarse formatie wist Newcastle United donderdag op wonderlijke wijze uit de UEFA Cup te stoten. AZ versloeg de Engelsen met 2-0, waardoor het op basis van uitgoals door gaat naar de kwartfinales. Shota Arveladze en Danny Koevermans namen de treffers voor hun rekening. 

Het spel van de Alkmaarders baarde opzien in de Britse pers. Zo schreef de Daily Mail: "Newcastle United's hoop op Europese glorie ging in vlammen op. Het sluwe Nederlandse team is nu één van de favorieten op de eindzege. Tottenham, you have been warned."

The Sun vond Danny Koevermans veruit de beste man van de wedstrijd. De Engelse krant had lovende woorden over voor de Schiedammer. "Koevermans was een constante bron van gevaar, hij scoorde bovendien de besllissende goal." De krant roemde het gedurfde spel van de Alkmaarders: "Newcastle was op St James' Park een maat te groot voor AZ, maar gisteren waren de rollen omgekeerd. Voormalig Barcelona-trainer van Gaal ging duidelijk voor de 'kill' aangezien hij de drie aanvallers opstelde."

De Daily Mirror kwam met de kop: "Roeder's men Shota to Pieces." De krant maakte duidelijk hoe hard de nederlaag in Engeland aan is gekomen: "United verdedigde een 4-2 voorsprong maar werd door de Nederlanders naar de slachtbank gebracht. Roeder's mannen werden bovendien uitgespeeld, de Alkmaarders waren vooral veel sluwer. Het werd voor Newcastle een van de ergste Europese wedstrijden ooit."

The Guardian meldde: "Newcastle United moest terecht buigen voor het team uit de kleine stad achter Amsterdam. Grote reputaties werden aan gort geschoten terwijl duidelijk werd dat de spelers hun salarissen niet waard zijn", daarmee duidelijk wijzend naar het enorme verschil in budget tussen de twee teams. 

De formatie van Louis van Gaal zal in de kwartfinale onder andere topploegen als Sevilla, Tottenham Hotspur en Werder Bremen kunnen treffen. De loting wordt vrijdag om één uur in Glasgow, Schotland gehouden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen