Beckham bijt van zich af

Ger
2 maart 2007, 10:15   Bijgewerkt: 2 maart 2007, 10:31

David Beckhams transfer naar Los Angeles Galaxy zal hem niet weerhouden om zich beschikbaar te stellen voor het Engelse nationale team. De 31-jarige middenvelder liet in de Daily Mail optekenen dat hij nog niet klaar is met het nationale elftal.

"Ik ben altijd een vechter geweest en als ik de kans krijg om voor mijn land te spelen, dan neem ik die met beide handen aan", aldus Becks. Hij voegde daar aan toe: "Ik ben net als Sir Alex Ferguson (Beckhams voormalige trainer bij Manchester United). Als mensen aan mij twijfelen doe ik mijn best om ze hun ongelijk te bewijzen."

De 94-voudig international zette zijn opmerkingen nog wat kracht bij: "Ik ben bij een club begonnen waar ze niet zomaar opgeven. Ik heb er geleerd altijd terug te vechten nadat je wordt bekritiseerd." De Engelsman vertelde dat hij de afgelopen maanden keuze uit meerdere clubs had: "Ik had nog meer aanbiedingen, onder meer van clubs uit Engeland en Italië. Ik twijfelde over een Italiaanse club, maar het voelde toch niet goed aan."

Al met al leek het voor Beckham de beste keuze om naar de VS te trekken. "Het voelde goed voor mijn familie en mij om naar de States te vertrekken. Ik ben altijd op zoek naar uitdagingen. Ik heb in totaal 15 jaar topvoetbal voor Real Madrid en Manchester United gespeeld. Ik heb gewoon nagedacht en besloten dat ik een nieuwe uitdaging wil."

Beckham benadrukt dat hij niet naar de Galaxy gaat om af te bouwen. De vrije trappen-specialist motiveert: "Ik zie het niet als afbouwen. Ik zie het als een grote uitdaging en een stap omhoog. Mensen bekritiseren me omdat ik zo jong naar de States ga. Maar het was voor mij gewoon belangrijk dat ik daar nog steeds op hoog niveau kan voetballen. Het gaat bovendien niet alleen om mijn voetbalcarrière. Het gaat er ook om dat ik een ambassadeur voor de Major Leage Soccer ga worden. Ik wil de competitie bovendien naar een ander niveau brengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen