Bouaouzan hangt faillissement boven het hoofd

Ger
21 maart 2007, 13:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sparta laat onderzoeken in hoeverre de club moet opdraaien voor een schadeclaim aan Niels Kokmeijer. De voormalig middenvelder van Go Ahead Eagles kreeg twee jaar geleden een zware overtreding te verduren van Spartaan Rachid Bouaouzan. De onbesuisde schop maakte een voortijdig einde aan de profloopbaan van Kokmeijer.

Mocht de FBO (Federatie van Betaald Voetbal Organisaties) de aansprakelijkheid volledig bij Bouaouzan leggen, dan komt een faillissement van de aanvaller akelig dichtbij. De vleugelspeler zal in dat geval vermoedelijk om een transfer vragen, om zo het geld te krijgen om de zaak financieel af te ronden.

Kokmeijer kreeg afgelopen week van de arbitragecommissie van de KNVB te horen dat hij een voorlopige voorziening van 100.000 euro moet krijgen als voorschot op de definitieve uitspraak. De KNVB hield bij die uitspraak zowel Bouaouzan als Sparta financieel verantwoordelijk. De voormalig speler van Volendam, SC Heerenveen, Haarlem en Go Ahead Eagles wil echter 850.000 euro ontvangen.

FBO-voorzitter Mark Boetekees bevestigde dat Sparta de zaak heeft overgedragen. "Wij staan als FBO klaar voor de clubs en ook voor ons is het met het oog op de toekomst heel belangrijk om duidelijkheid in deze zaak te krijgen. Bouaouzan zal zeggen dat hij in dienst was van Sparta en dat de club moet betalen, Sparta heeft een tegenovergestelde mening."

In principe draait werkgever Sparta op voor de kosten, tenzij juridisch kan worden bewezen dat werknemer Bouaouzan de overtreding met opzet of met 'bewuste roekeloosheid' heeft begaan. "En dat gaan wij proberen uit te zoeken", aldus Boetekees.

"Wij vinden het verstandig om de FBO te laten uitzoeken wie er nou eigenlijk aansprakelijk is in deze kwestie", zegt algemeen directeur Peter Bonthuis van Sparta. "Het is een bizarre zaak aan het worden. Als Sparta alles moet betalen, kan het zelfs zo zijn dat we een categorie zakken omdat onze financiële positie een stuk minder gezond is geworden."

Bron: AD

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen