Coach Slovenië: "Oranje niet beter dan Bulgarije"

27 maart 2007, 14:25   Bijgewerkt: 27 maart 2007, 14:36

Met vier punten uit vier wedstrijden speelt Slovenië voorlopig een bescheiden rol in Groep G. Het land werd vooraf gezien als een gevaarlijke outsider in de strijd om de EK-tickets, maar kan zich inmiddels geen puntverlies meer permitteren. Toch ziet bondscoach Matjaz Kek het duel met Oranje, morgenavond in Celje, niet als een laatste kans, vertelt hij aan FCUpdate.nl. "Ik zie dit vooral als een mooie kans om een grote ploeg te verslaan", sprak hij strijdlustig.

Enkele jaren geleden was de nationale ploeg van Slovenië nog een team om rekening mee te houden. De ploeg plaatste zich voor het EK van 2000 en bereikte twee jaar later ook het WK. Onder leiding van vedette Zlakto Zahovic waren de Slovenen uitgegroeid tot een uiterst lastige tegenstander, die het iedereen moeilijk kon maken.

Nu, amper vijf jaar na het WK in Japan en Zuid-Korea, is daar weinig meer van over. "We zitten in een opbouwfase", legt bondscoach Kek, die woensdag overigens pas voor de derde keer op de bank zit bij de Sloveense ploeg, uit. "Ik ben er van overtuigd dat we in de toekomst weer deel kunnen nemen aan grote toernooien, maar op dit moment liggen we gewoon een stukje achter op de Europese top."

Slovenië Slovenie

Slovenië Slovenie

De coach lijkt zich er al bij te hebben neergelegd dat hij zijn ploeg niet naar het EK van 2008 zal loodsen. "Of deze wedstrijd tegen Oranje onze laatste kans is om terug in de race te komen? Nee, zo zie ik het niet. Ik zie dit vooral als een mooie kans om een grote ploeg te verslaan en drie punten te halen. Natuurlijk zou een nederlaag niet dramatisch zijn gezien de kwaliteit van Nederland, maar we gaan er het beste van maken."

Oranje zal woensdag bestreden worden vanuit een hechte organisatie. "Natuurlijk zal de nadruk liggen op de defensie", vertelt Kek. "Afgelopen zaterdag tegen Albanië (0-0) hebben we laten zien dat we defensief onze zaken goed voor elkaar kunnen hebben. Hopelijk is dit tegen Nederland ook het geval." De coach is het er niet mee eens dat Slovenië niets te verliezen heeft tegen Nederland. "Natuurlijk hebben we wel iets te verliezen. Drie punten", zegt hij droogjes.

Eerder deze cyclus verloor Slovenië al met 3-0 van Bulgarije, een land dat met Oranje en Roemenië uit lijkt te moeten maken wie er naar het EK gaan. Volgens Kek in Nederland niet beter dan Bulgarije. "Nederland is niet de beste ploeg in de groep. Ik denk dat Roemenië, Bulgarije en Nederland qua niveau vergelijkbaar zijn. Het is gewoon een heel zware, interessante groep, waarin niemand nog zeker is van kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2008."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen