FC Groningen zet NAC Breda terug op aarde

3 maart 2007, 21:53   Bijgewerkt: 3 maart 2007, 22:09

FC Groningen heeft zaterdag in eigen stadion een belangrijke 3-1-overwinning geboekt op NAC Breda. Door de zege houdt de ploeg van trainer Ron Jans aansluiting bij de eerste negen op de ranglijst. Bovendien beëindigde de thuisploeg met de winst een opvallende negatieve reeks van vijf competitieduels in de Euroborg zonder zege.

FC Groningen kende een perfecte start dankzij Mark-Jan Fledderus. De middenvelder scoorde al na zes minuten nadat spits Erik Nevland eerst nog op doelman Edwin Zoetebier was gestuit. Die gaf bij die redding echter een rebound weg, gleed in zijn haast om dat te herstellen ook nog uit op het gladde speelveld, waarna Fledderus eenvoudig de 1-0 binnen kon tikken.

Tussendoor was NAC Breda eenmaal gevaarlijk, via Glen Salmon. De Zuid-Afrikaan, die in de winterstop overkwam vanuit Groningen, vond Bas Roorda op zijn weg. Daarna bleven echte kansen aan beide kanten uit.

FC Groningen leek van slag, maar ineens was de ploeg weer bij de les en creëerde het met opportunisme een aantal kansen, waarbij vooral Goran Lovre had moeten scoren. De treffer kwam er even later alsnog via Erik Nevland.

Ruim tien minuten voor tijd besliste invaller Koen van de Laak vanaf de strafschopstip het duel, nadat Mike Zonneveld de ook al ingevallen Martijn Meerdink onderuit haalde binnen het strafschopgebied. Zonneveld kreeg bovendien de rode kaart, waarmee alle Bredase hoop vervlogen was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen