Heracles zet reuzenstap richting lijfsbehoud

4 maart 2007, 16:20   Bijgewerkt: 4 maart 2007, 17:43

Heracles heeft prima zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud. In eigen huis werd concurrent ADO Den Haag met 3-1 verslagen. Door de zege klimmen de Almeloërs naar de veertiende plek op de ranglijst. Voor ADO Den Haag wordt de situatie steeds zorgelijker.

Voor beide teams was vooraf duidelijk dat alleen winst telde, zeker voor ADO Den Haag. Doordat Excelsior zaterdagavond gewonnen had bij Vitesse (2-3), was het gat met de veilige vijftiende plek op de ranglijst voor de Hagenaars gegroeid tot vijf punten. Heracles had Excelsior langszij zien komen op de ranglijst met twintig punten.

Het elftal van trainer Ruud Brood was plots de bovenliggende partij en ADO Den Haag kwam er amper nog uit. Het wachten op de openingstreffer duurde iets meer dan een half uur. Rob Maas zette Heracles vanaf de strafschopstip op voorsprong, nadat de Haagse verdediger Alberto Saavedra de wegdraaiende Gluscevic had neergelegd.

Saavedra kreeg vlak daarna ook een vrije kopkans, maar gaf de bal te weinig vaart mee. Toen de Spanjaard zich vervolgens moest laten behandelen aan de zijlijn profiteerde Heracles van de man-meer-situatie. Gluscevic was de afmaker. Kort daarop schoot Daniël Rijaard namens ADO nog tegen de lat, alvorens invaller Karim Bridji voor de beslissing zorgde.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen