Roeder legt sleutelrol weg voor Butt

14 maart 2007, 17:13

Newcastle United heeft donderdag tegen AZ aan een gelijkspel of een kleine nederlaag voldoende om door te stoten naar de kwartfinales van de UEFA Cup. Magpies-manager Glen Roeder denkt echter dat het geen gemakkelijk duel wordt en dat de wedstrijd tussen zijn team en AZ op het middenveld gaat worden beslist. De Engelsman legt dan ook een sleutelrol voor routinier Nicky Butt weg.

"Nicky Butt moet de ervaring die hij heeft opgedaan in wedstrijden met Engeland en Manchester United nu naar voren brengen", aldus de oud-verdediger. Roeder waarschuwt zijn team voor het snelle combinatiespel van de formatie van Louis van Gaal. "We moeten AZ constant opjagen. We moeten zorgen dat ze het spel niet telkens met acht of negen passes controleren." 

Volgens AZ-speler Demy de Zeeuw is het belangrijk de nul te houden in het DSB Stadion. De Zeeuw blijft op de website van AZ positief: "Het belangrijkste is dat we de nul houden, want onze kansen krijgen we toch wel. De eerste kans moet raak zijn, dan kan het nog wel eens een leuk UEFA Cup-avondje worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen