Van Basten: "Als we verliezen, ga ik huilen"

27 maart 2007, 21:06   Bijgewerkt: 28 maart 2007, 13:12

Het is voorlopig nog onduidelijk welk elftal bondscoach Marco van Basten de wei in zal sturen tijdens het duel met Slovenië, woensdagavond in de Arena Petrol in Celje. Uit de training viel af te leiden dat Ibrahim Afellay en John Heitinga mogelijk in de basis starten, maar tijdens de aansluitende persconferentie liet de bondscoach niets los. "Of jullie uit de training een opstelling kunnen halen? Misschien. Jullie mogen nog even een dagje puzzelen", grijnsde hij.

Het veld leent zich, kortom, voor goed combinatievoetbal. En aangezien combinatievoetbal achterin begint, zal Van Basten mogelijk twee wijzigingen doorvoeren in zijn defensie. De opbouwend zwakke Wilfred Bouma moet vermoedelijk plaats maken voor John Heitinga, terwijl rechts achterin Khalid Boulahrouz de beoogde vervanger van de afgeserveerde Kew Jaliens is. 

De rechtsback zal ook aanvallend zijn steentje bij moeten dragen, liet Van Basten weten. "Zeker in dit soort wedstrijden begint een aanval vaak bij een rechtsback. Toch zullen we hierin een balans moeten vinden. Als verdediger kan je immers ook niet continu naar voren lopen, je moet rekening houden met je verdedigende taken. We moeten afwegen in hoeverre een offensieve versterking opweegt tegen een eventuele defensieve verzwakking."

"Of dat zo is? Geen idee. Misschien. Misschien niet", reageerde Van Basten op plagerige toon. "Ik houd het spannend, ik laat jullie wel even conclusies trekken. Dan is het leuk om naderhand te kijken wie de opstelling goed had, hè", zei hij met pretoogjes. "Jullie zullen het allemaal morgen wel zien. Ik laat het morgen eerst aan de spelers weten, dan zijn jullie aan de beurt."

Toen een journalist vroeg wat Van Basten zou gaan doen als Oranje woensdag niet wint, sloot de coach af met een kwinkslag. "Dan ga ik huilen", grijnsde hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen