Geen contact meer tussen Van Gaal en Van Basten

28 april 2007, 07:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dat AZ-trainer Louis van Gaal en Marco van Basten geen vrienden zijn, was al langer bekend. Maar in het Algemeen Dagblad vertelt Van Gaal zaterdag dat hij zelfs geen enkel contact meer heeft met de bondscoach van het Nederlands elftal, zelfs niet over zaken die betrekking hebben tot spelers van AZ. 

Van Gaal en Van Basten kregen het eerder dit seizoen met elkaar aan de stok, toen de coach van AZ kritiek uitte op het werk van de bondscoach. Van Basten reageerde hier ongekend fel op, door er fijntjes op te wijzen dat Van Gaal als bondscoach ook niet bepaald de successen aaneen geregen had. Het gevolg hiervan is dat de relatie tussen de twee 'een flinke knauw gekregen heeft', aldus Van Gaal.

Louis van Gaal.

Louis van Gaal.

Van Gaal vindt dat Van Basten initiatief moet nemen, als hij deze situatie wil veranderen. "Hij is degene die zich op de hoogte moet stellen, niet ik. Of moet ik gaan bellen dat een speler van mij niet in vorm is? Het zou wel handig zijn als je als bondscoach af en toe contact hebt met de clubtrainers", aldus de oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen