Roma stelt titelfeest Internazionale uit

18 april 2007, 19:27   Bijgewerkt: 18 april 2007, 20:34

Internazionale moet nog minimaal één speelronde wachten voordat het kampioen van Italië is. De ploeg van coach Roberto Mancini had vandaag de kans om de titel binnen te slepen, maar verloor in eigen stadion van titelrivaal AS Roma (1-3). Dit betekende pas de eerste nederlaag van Inter in dit seizoen.

Simone Perrotta bracht AS Roma vlak voor de pauze op voorsprong. In de zevende minuut van de tweede helft kreeg Inter de gelijkmaker op een presenteerblaadje aangeleverd, toen de arbiter in een 'Schwalbe' van Adriano een overtreding zag. De leidsman wees naar de stip, waarna Marco Materazzi de penalty benutte: 1-1. Lange tijd leek het erop dat het duel in een gelijkspel zou eindigen totdat Francesco Totti in de 89e minuut een vrije trap mocht nemen. De spits zag dat zijn inzet via de schouder van Figo van richting werd veranderd en het doel inrolde: 1-2. In blessuretijd gaf Marco Cassetti de zege van AS Roma extra kleur: 1-3.

Ondanks de nederlaag blijft de voorsprong op Roma geruststellend: 13 punten. In de Italiaanse competitie staan er nog zes speelronden op het programma. Lazio Roma, nummer drie in de Serie A, speelde gelijk tegen Chievo: 0-0. Qua rode kaarten 'zegevierde' Lazio wel; twee tegen één. In de 44e minuut werden Valon Behrami (Lazio) en Paolo Sammarco (Chievo) van het veld gestuurd. In de 90e minuut mocht ook Lazio-speler Luciano Zauri vroegtijdig de kleedkamer opzoeken.

AC Milan zegevierde wel; met 5-2 bij Ascoli. De formatie stond na ruim een half uur al met 3-0 voorsprong, dankzij treffers van Gilardino (2x) en Kaka (strafschop). Nadat beide ploegen met een 4-2-tussenstand waren gaan rusten, bepaalde Clarence Seedorf in de 75e minuut de eindstand op 5-2.