Amoah: "Ik ben blij, iedereen is blij"

29 juni 2007, 10:16

De cirkel is rond voor Matthew Amoah. Uitgerekend bij NAC Breda, de club waartegen hij ruim anderhalf jaar geleden zijn laatste doelpunten maakte in de Eredivisie, maakt de Ghanese aanvaller komend seizoen zijn rentree in de Nederlandse competitie. Amoah komt over van Dortmund en tekent voor drie jaar in Breda.

"Ik ben heel blij, iedereen is blij", zegt de 26-jarige Afrikaan, die de afgelopen achttien maanden bij Borussia Dortmund geen deuk in een pakje boter schoot, in BN/ De Stem. "In Duitsland is het niet zo goed gegaan. Door een knieblessure speelde ik weinig. En nadat tijdens het afgelopen seizoen de trainer, Bert van Marwijk, was vertrokken, kwam ik er ook vaak naast te staan."

Met zijn keuze voor NAC Breda gaat Amoah er qua salaris flink op achteruit. "Geeft niet. Het was een goede aanbieding en geld is niet het belangrijkste. Ik kon ook naar Mainz, maar wilde terug naar Nederland en NAC is een mooie club."

NAC-coach Ernie Brandts is in zijn nopjes met de aanwinst. "Matthew is een erg goede spits. In het verleden heeft hij echt wel bewezen dat hij scorend vermogen heeft. Hij kan diepste spits spelen, maar dat kan Tamerus ook, met Matthew er dan achter. Het is een goeie gozer, een nette jongen, die keihard wil werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen