'FC Barcelona meldt zich voor Yaya Toure'

8 juni 2007, 10:59

FC Barcelona wil zich versterken met Yaya Toure. Volgens de Franse sportkrant l'Equipe heeft de Catalaanse club zich officieel bij AS Monaco gemeld voor de middenvelder uit Ivoorkust, die afgelopen zomer al een goede indruk maakte tijdens het WK.

Naar verluidt heeft Barcelona een eerste bod van twaalf miljoen euro uitgebracht op 24-jarige middenvelder, maar denkt Monaco voorlopig aan een transfersom van tussen de vijftien en twintig miljoen euro. De club uit het Prinsdom wil de jongere broer van Arsenal-verdediger Kolo Toure dolgraag behouden, maar volgens Dimitri Seluk, de zaakwaarnemer van Toure, is dat lastig. "Ik snap wel dat Monaco hem niet kwijt wil, maar als een club als Barcelona komt is het heel moeilijk om een speler tegen te houden", vindt hij.

Yaya Toure werd in 2001 door Beveren naar Europa gehaald. Na twee seizoenen in België vertrok hij medio 2003 naar Metalurg Donetsk. Twee jaar later maakte hij vervolgens de overstap naar Olympiakos, dat hem één seizoen later alweer doorverkocht aan Monaco. Bij de Monegasken maakte hij dit seizoen veel indruk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen