Groep A: Polen gooit eigen glazen in, Finland klopt België

6 juni 2007, 19:18   Bijgewerkt: 6 juni 2007, 21:15

Polen heeft zichzelf flink in de vingers gesneden. De ploeg van coach Leo Beenhakker had woensdag een flinke stap kunnen zetten naar het EK van 2008, maar verloor de uitwedstrijd tegen Armenië verrassend met 1-0. Hierdoor staat Polen nog wel aan kop, maar qua verliespunten staat de ploeg nu derde.

Henrik Mkhitaryan ontpopte zich tot grote kwelgeest van Polen, door na 66 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Dit betekende voor Armenië pas de tweede zege in deze kwalificatiecyclus, terwijl Polen voor de tweede keer onderuit ging. Deze nederlaag zou echter wel eens zeer grote gevolgen kunnen hebben voor de manschappen van Leo Beenhakker. De voorsprong op Portugal en Servië bedraagt weliswaar nog altijd vijf punten, maar beide landen hebben nog twee duels tegoed. En aangezien Polen nog uitwedstrijden op het programma heeft staan tegen beide toplanden, lijkt het EK van 2008 plotseling ver weg voor Don Leo.

De situatie van Polen is echter altijd nog bijzonder rooskleurig vergeleken met de situatie waarin België verkeert. De ploeg van bondscoach Rene Vandereycken leed woensdag alweer haar vijfde nederlaag in de kwalificatiecyclus. Finland, dat nog altijd mag hopen op EK-deelname, was met 2-0 te sterk voor de bleke Duivels. Johansson en Eremenko scoorden, bij België kreeg Fellaini rood.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen