Litmanen lyrisch over Alves

20 juni 2007, 13:47

Jari Litmanen denkt niet dat Afonso Alves een eendagsvlieg is. De spits beleefde dit seizoen zijn grote doorbraak door topscorer van de Eredivisie te worden, en werd bovendien door bondscoach Dunga bij de Braziliaanse selectie gehaald. Volgens Litmanen, die vorig seizoen nog met Alves samenspeelde bij Malmö FF, heeft de Braziliaan alles in huis om een grote te worden. 

"Het is, op relatief late leeftijd, opeens heel snel gegaan met hem", zegt Litmanen in Sportweek. "Vorig seizoen speelde hij nog bij Malmö, nu is hij één van de meest gewilde spitsen van Europa. Dat heeft iedereen verrast, maar zo kan het gaan in het voetballen. Als het tegenzit, zit het vaak ook echt tegen. En als het mee zit, kan het soms ook goed mee zitten", aldus de oud-Ajacied.

"Aan zijn kwaliteiten heb ik nooit getwijfeld. Alves heeft een fantastisch schot, kan één tegen één een man uitspelen en hij is heel snel op de eerste meters. Het was slechts een kwestie van tijd voordat hij zou ontluiken", besluit de middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen